Informatie en advies over kozijnen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het kunststof kozijn wordt steeds vaker aangeschaft. Het is een kozijn wat een imago heeft opgebouwd door de loop der tijd wat niet altijd even positief is geweest. We hebben een aantal van deze valse vooroordelen voor je op een rij gezet. We keken daarnaast naar de manieren om subsidie te krijgen op deze prijzige aanschaf.

De prijs van kunststof kozijnen

We deden navraag naar de prijs van kunststof kozijnen. We kregen de volgende offertes toegestuurd.

Wat voor kunststof kozijn wil je kopen Wat zit er bij de prijs in Prijs inclusief/exclusief glas Prijs
Schuifpui Materiaal, BTW, transport naar jou toe Exclusief 6500 euro
Raam groot Materiaal, BTW, transport naar jou toe Exclusief Vanaf 300 euro per vierkante meter

Vooroordeel : kunststof kozijnen zijn duur

Dit is voor een deel waar. Kozijnen van kunststof zijn behoorlijk kostbaar. Dat komt vooral door de techniek die er in een kozijn verwerkt zit en het frame wat het geheel stevigheid geeft. Daardoor gaat er een hoop geld in de productie van de kunststof kozijnen zitten. Ze zijn dus wel kostbaar, maar doordat je een stuk techniek in je huis haalt zijn ze hun geld wel waard. Feit is dat je voor een kozijn van kunststof net wat meer betaalt per vierkante meter dan bijvoorbeeld bij een houten kozijn.

Vooroordeel: handelaren in kunststof kozijnen zijn onbetrouwbaar

Feit is dat je bij verkopers van kunststof kozijnen behoorlijk wat kaf onder het koren vindt. Er zijn bedrijven die een grote partij kunststof kozijnen proberen te verkopen om na het innen van de aanbetaling failliet te gaan. Dit soort bedrijven kan je dan ook maar het beste vermijden. Dat doe je door voordat je tot aanschaf overgaat eerst informatie over de leverancier op te vragen. Door het lezen van reviews lees je wat over de werkwijze van een leverancier van kunststof kozijnen. Op die manier selecteer je een handelaar in kunststof kozijnen die betrouwbaar is.

Vooroordeel: je ziet duidelijk dat het gaat om een kunststof kozijn
De eerste generatie kunststof kozijnen was letterlijk onooglijk. Het ging om lelijke gladde kozijnen waar de nep vanaf droop. Het materiaal was lelijk en strak. Daarnaast leek het totaal niet op een kozijn van hout. Tegenwoordig zijn de kozijnen met hun tijd mee gegaan. Aangezien het traditionele van hout weer de voorkeur heeft hebben de moderne kunststof kozijnen allemaal een houtnerf. Dat houdt in dat de kozijnen opgaan in de trend dat kozijnen zo levensecht mogelijk moeten zijn. Je ziet dus niet duidelijk dat het gaat om een kunststof kozijn. Het patroon is minder uniek en levendig dan bij echt hout en dat is het punt waarop je duidelijk het verschil ziet.

Vooroordeel: kunststof kozijnen zijn er alleen in het wit en crème

Ook dit vooroordeel vindt zijn oorsprong in de eerste kunststof kozijnen die er werden verkocht. Deze waren alleen in wittinten verkrijgbaar en daardoor beweerden kopers dat dit ook de enige tint was die er verkrijgbaar was. Feit is dat de kozijnen van tegenwoordig in diverse ral tinten worden verkocht. Je kan ze kiezen in de kleuren waarin je ook normale kozijnen kan kopen van hout in de winkel.

Vooroordeel: kunststof kozijnen zijn niet geschikt om in een groot raam te worden gebruikt

Dit is iets waarmee je wel een punt hebt. Het kunststof materiaal is namelijk niet zo heel geschikt om in een groot oppervlak te worden verwerkt. Dat heeft te maken met de stabiliteit van het materiaal. Wanneer je een grote schuifpui wil gaan kopen kan je die echter prima van kunststof bestellen. De leverancier zal er in dat geval een extra frame in verwerken waardoor het materiaal meer stevigheid krijgt. Daardoor kan het kozijn ook in grote maten worden gebruikt, al zitten daar wel meerkosten in verwerkt.

Vooroordeel: kunststof kozijnen krijg je lastig gerepareerd

Het grote voordeel van een kozijn van hout is dat je het kan repareren wanneer het beschadigd is. Een kunststof kozijn wat beschadigd is kan in zekere mate nog worden gerepareerd. Wanneer er een kras in het materiaal komt kan die kras nog goed worden weggewerkt door de leverancier. Komt er echter een groot gat in het kozijn door bijvoorbeeld een poging tot inbraak, dan moet het kozijn als verloren worden beschouwd.

Vooroordeel: kunststof kozijnen zijn gemakkelijk open te breken bij een inbraak

Dit is een punt wat niet waar is. Het materiaal mag dan wat gemakkelijker te beschadigen dan hout; dat wil nog niet zeggen dat je er gemakkelijker doorheen komt. Kunststof kozijnen hebben namelijk een scharnier binnenwerk wat in het kozijn zit verwerkt. Juist daardoor is het lastig voor een inbreker om het kozijn open te breken. Dit in tegenstelling tot kozijnen die van hout zijn gemaakt met scharnieren op het kozijn verwerkt.

Vooroordeel: voor kunststof kozijnen betaal je een veel te hoge prijs

Dit is iets wat je zelf in de hand hebt. Je kan eerst offertes opvragen met de onderstaande button. Vervolgens vergelijk je die op een aantal punten. Het goed vergelijken van deze offertes kan je een voordeel oplopend tot 20 procent opleveren. Vergelijk de offertes op de volgende zaken:

  • Kosten van het materiaal
  • Kosten van het huren van bijvoorbeeld een bouwsteiger en een hoge ladder
  • Hoogte van het arbeidsloon. Denk eraan dat de hoogte van het arbeidsloon in het ene geval per uur wordt aangegeven en in het andere geval per vierkante meter kozijn die er wordt geplaatst.
  • Prijs moet inclusief de BTW zijn.
  • Hoogte van de kilometerkosten. Dit houdt in dat de prijs afhangt van de afstand die de leverancier moet rijden naar jou toe. Kies een leverancier die bij jou in de buurt gevestigd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Valse vooroordelen kunststof kozijnen

Het kunststof kozijn wordt steeds vaker aangeschaft. Het is een kozijn wat