Informatie en advies over kozijnen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Op het moment dat jij steeds meer gaat betalen aan je energieleverancier, en je het gevoel hebt dat er veel warmte verloren gaat bij je ramen is het heel waarschijnlijk dat je nieuw glas moet laten plaatsen in je woning. Hoewel nieuw glas je waarschijnlijk per direct een flinke besparing gaat opleveren sta je voor een behoorlijke investering.

Wat zijn de prijzen voor de diverse soorten glas?

We hebben de prijzen van de diverse glas soorten op een rij gezet. De prijs van dubbel glas hangt af van de isolatie waarde van het glas, en van de afmeting van je raam. HR glas heeft een normale isolerende waarde, maar hoe meer + er achter de term HR staan vermeld, hoe hoger de isolerende waarde is. De prijzen die wij vermelden voor dubbel glas zijn in alle gevallen per vierkante meter. Hoeveel jij nodig hebt zal je dus zelf moeten berekenen.

 • Standaard dubbel glas. Dit is de oudste vorm van dubbel glas zonder al teveel extra isolerende opties. Dit glas kost per vierkante meter 65 euro.
 • HR dubbel glas. Deze vorm kost per vierkante meter 70 euro.
 • HR+ dubbel glas. Deze vorm kost per vierkante meter 75 euro.
 • HR++ dubbel glas. Deze vorm is vaak de standaard die verkocht wordt door glasleveranciers en kost 80 euro per vierkante meter.
 • HR+++ glas. Deze vorm heeft een extreem hoge isolerende waarde en kost 120 euro per vierkante meter. Dit is geen dubbel glas maar drievoudig glas; het bestaat uit 3 glaslagen.

De bovengenoemde prijzen zijn de prijzen van het glas en de BTW; de kosten van de glaszetter zitten hier nog niet bij inbegrepen.

 • Als je handig genoeg bent. Wanneer jij in staat bent om je dubbel glas zelf in de kozijnen te plaatsen kan je akkoord gaan met de bovenstaande prijzen. Je krijgt in dat geval het glas in de omlijsting aangeleverd en plaatst dit zelf in de kozijnen. Denk er in dat geval aan dat je zelf voor het gereedschap zal moeten zorgen om het glas te plaatsen. Wanneer je op de bovenverdieping glas wil plaatsen zal dit doorgaans van buitenaf moeten gebeuren; je moet zelf steigers regelen om deze klus veilig uit te kunnen voeren.
 • Als je alles liever uit handen geeft. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de glaszetter in te huren aangezien het hier een specialistisch werk betreft. De leverancier van de ruiten zelf zal in dat geval garantie geven wanneer er onverhoopt een mankement in het glas zit, of wanneer je last krijgt van lekkage. Ook op het werk van de glaszetter krijg je garantie; reken op 10 jaar.

De prijsopbouw bij nieuw glas

Welk glas je laat zetten bepaalt voor het grootste gedeelte de kostprijs van deze ‘operatie’ aan je huis. De totale prijs is echter wel afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt bij het bestellen van nieuw glas.

 • Keuze 1: zelf doen of laten doen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf je ruiten te plaatsen in je kozijnen. Huur jij liever een glaszetter in om alle ruiten te laten plaatsen, dan mag je rekenen op een uitgave van 40 tot 70 euro per vierkante meter.  Hier zit nogal wat verschil tussen, maar dat heeft natuurlijk te maken met de benodigde mankracht bij een groot raam, of een steiger die moet worden gehuurd.
 • Keuze 2: welk glas laat je plaatsen. De prijzen van de diverse soorten glas lopen nogal uiteen. Op het eerste oog lijkt het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas niet zo heel groot, maar wanneer je het totale aantal vierkante meters berekent kom je op een behoorlijk prijsverschil uit. Het is daarom goed om te kijken naar de isolatiewaarde die jij in iedere ruimte nodig hebt. Je woonkamer is een ruimte die je doorgaans warm stookt; hier wil je zo min mogelijk warmteverlies hebben dus daar ligt de keuze voor HR++ glas voor de hand. In je slaapkamer zal je echter niet zo heel hard stoken; je warmteverlies zal daar dan ook minder zijn. Daar zou je dus glas met een lagere isolatiewaarde voor kunnen kopen. Daarnaast kan je kijken naar de windrichting; ramen waar de wind hard op staat moet je hoger isoleren dan ramen waar de wind nauwelijks op staat.
 • Keuze 3: extra mogelijkheden. Je kan bij veel leveranciers kiezen voor verschillende materialen voor de omlijsting van je ruiten. Je kan kiezen voor een omlijsting van metaal of aluminium. Dit is de stevigste omlijsting, maar ook gelijk de duurste. Kies je voor een kunststof omlijsting dan ben je behoorlijk wat minder kwijt voor je ruiten.

Interessante bespaartips:

Nieuw dubbel glas kopen is een behoorlijke investering, daar zijn we heel eerlijk in. Er zijn echter ook mogelijkheden voor jou om te besparen op deze uitgave. We geven je een paar interessante bespaartips waar jij je voordeel mee kan doen.

 • Ga voor kwantumkorting. Op het moment dat het glas bij jouw woning aan ` vervanging toe is, is het best mogelijk dat dit bij de buren ook nodig is. Jullie kunnen in zo’n geval besluiten om gezamenlijk bij een glasleverancier jullie glas te bestellen en voor een kwantumkorting te gaan. De leverancier zal immers minder vaak moeten langskomen voor het inmeten van jullie ruiten. Daarnaast zal een eventuele steiger slechts éénmalig moeten worden gehuurd. De voorrijkosten zullen ook lager zijn, kortom; samen bestellen heeft veel voordelen.
 • Voer het zelf af. De glasleverancier berekent zijn prijs vaak op basis van het afvoeren van het oude glas. Op het moment dat jij over een aanhangwagen kan beschikken is het mogelijk dat je zelf het oude glas afvoert naar de gemeentewerf.
 • Subsidies en premies. Dubbel glas laten plaatsen is een isolerende maatregel die je kan treffen bij je woning. Je hebt hierdoor nogal eens recht op een subsidie bij de lokale of landelijke overheid. Deze subsidie kan worden verrekend met de glasleverancier of als belasting aftrek mogelijkheid worden aangeboden. Op die manier betaalt de overheid mee aan jouw nieuwe dubbel glas.

Vraag offertes op

Dubbel glas kopen is een investering die jij in de loop der jaren vanzelf weer terug verdient. Toch is het fijn om bij de aanschaf al te besparen op de kosten van je dubbel glas. Dit kan je heel simpel doen door met de button onderaan deze pagina offertes op te vragen. Op die manier weet jij zeker dat je niet teveel betaalt voor de aanschaf van je dubbel glas.

Geschreven door: Kozijn-prijs.nl

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Valse vooroordelen kunststof kozijnen

Het kunststof kozijn wordt steeds vaker aangeschaft. Het is een kozijn wat