Informatie en advies over kozijnen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Op het moment dat jouw houten kozijnen toe zijn aan vervanging kan je kiezen voor nieuwe kozijnen. Je hebt dan opeens behoorlijk wat keuze. Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor nieuwe houten kozijnen, kunststof kozijnen, maar je kan ook kiezen voor aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen zijn redelijk nieuw bij het grote publiek, maar ze hebben behoorlijk wat voordelen. Zo zijn ze inbraak werend door hun speciale constructie. Daarnaast heb je geen omkijken naar het onderhoud; schilderen is niet nodig, Afstoffen van binnen en schoonvegen van buiten is het enige wat nodig is om te genieten van aluminium kozijnen. Natuurlijk wil jij graag weten wat aluminium kozijnen moeten kosten. We geven je nu een indicatie van de kosten van aluminium kozijnen en de zaken waar je op moet letten.

Wat kost een aluminium kozijn?

Een aluminium kozijn heeft geen vaste prijs. De prijs wordt bepaald door de afmeting van het kozijn: we geven je nu een indicatie van een gemiddelde prijs van een aluminium kozijn, per vierkante meter, inclusief BTW, montage, en de plaatsing van HR++ glas. Op deze manier heb je niet alleen extra veilige kozijnen; je bespaart ook energie door het dubbel geïsoleerde glas.Per vierkant meter aluminium kozijn, inclusief al deze kosten, ben je gemiddeld tussen de 800 en 950 euro kwijt. Je verdient een groot gedeelte van deze kosten binnen een aantal jaren terug omdat je veel minder warmteverlies door je ramen hebt.

  • Alleen herstellen van je kozijnen: Op het moment dat jij houtrot constateert bij je kozijnen is het nog niet per definitie noodzakelijk dat het hele kozijn vervangen wordt. Vaak is 95 procent van je kozijn nog goed terwijl slechts 5 procent bestaat uit houtrot. Je zou er dus voor kunnen kiezen om je kozijnen te repareren met speciale houtrot vuller voor kozijnen. Wanneer je naderhand je kozijnen overschildert zal niemand zien dat jij je kozijnen alleen hebt gerepareerd in plaats van vervangen.
  • Als je het zelf kan: Aluminium kozijnen zijn een behoorlijke aanschaf. We gingen er bij het bovenstaande prijskaartje van uit dat jij het hele project uit handen geeft. Je kan er echter ook voor kiezen om het plaatsen van je aluminium kozijnen zelf te doen. In dit geval bespaar je ongeveer de helft op je kosten. Je mag er namelijk per kozijn vanuit gaan dat de helft arbeidsloon is, en de andere helft de daadwerkelijke kosten van het kozijn. Deze klus moet je alleen zelf doen wanneer je heel zeker van je zaak bent; mocht er garantie nodig zijn omdat jij je kozijnen zelf hebt geplaatst.
  • Je kozijnen geplaatst door de vakman: Op het moment dat jij kiest om je kozijnen te laten plaatsen heb je geen omkijken meer naar het hele project. De apparatuur om je kozijnen mee op hun plaats te krijgen wordt voor je geregeld, en daarnaast krijg je een garantie van minimaal 10 jaar op de verrichte arbeid. De vakman zal er bovendien op toezien dat er zo min mogelijk schade ontstaat aan je plamuur- en schilderwerk tijdens het plaatsen van het kozijn.

De prijsopbouw voor het vervangen van een kozijn:

Het kostenplaatje van het vervangen van een kozijn is opgebouwd uit een aantal factoren. De totale prijs kan je zelf bepalen; we zetten de keuzes nu voor je op een rijtje.

Welke keuzes bepalen de prijs bij een aluminium kozijn?

  • Keuze 1: zelf doen of laten doen: in de bovenstaande prijsopgave zit het arbeidsloon inbegrepen. Je mag er bij een aluminium kozijn vanuit gaan dat het kostenplaatje ongeveer fifty fifty is. De helft is dus de kostprijs van het kozijn zelf, en de andere helft is het arbeidsloon van de kozijnenzetter.
  • Keuze 2: de afwerking: Een nieuw kozijn betekent niet alleen dat je de kosten maakt voor het kozijn en het glas zelf. Daarnaast zal je ook extra kosten moeten maken voor de afwerking binnenshuis. Dit zit vaak niet bij de prijs inbegrepen. Je oefent tijdelijk druk uit op je gevel wanneer je een nieuw kozijn laat plaatsen. Hierdoor kan er beschadiging optreden aan je plamuur- of schilderwerk binnenshuis en buitenshuis, Deze plekken kan je laten bijwerken door de kozijnenleverancier zelf, maar deze zal dan behoorlijk wat meerkosten aan jou berekenen.
  • Keuze 3: extra mogelijkheden. Je kan bij aluminium kozijnen ervoor kiezen om direct onderhoudsvrije vensterbanken te laten plaatsen. Deze zitten in dat geval verwerkt in het kozijn aan de binnenkant. Je kan er ook voor kiezen om je bestaande vensterbanken te laten zitten.

Interessante bespaartips:

Nieuwe aluminium kozijnen zijn een behoorlijke uitgave. Je kan echter op een aantal manieren besparen op de aanschaf, zoals:

  • Kwantumkorting. Informeer bij jouw buren of hun kozijnen ook aan vervanging toe zijn. Op het moment dat dit zo is zouden jullie samen een leverancier van aluminium kozijnen kunnen inschakelen om deze klus voor jullie te klaren. De leverancier zal minder voorwerk moeten doen, zoals het inmeten van de ramen. Wanneer jullie allemaal dezelfde maat ramen in jullie woning hebben zitten hoeft dit slechts één keer te gebeuren. Daarnaast zal de productie ook veel minder arbeidsintensief zijn. De machine die gebruikt wordt hoeft niet voor ieder raam apart te worden ingesteld. Het arbeidsloon van het plaatsen en de voorrijkosten zullen ook lager zijn; er hoeft slechts één keer te worden gereden en de benodigde bouwsteigers hoeven niet voor iedere bestelling te worden gemonteerd en gedemonteerd.
  • Subsidiemogelijkheden. Aluminium kozijnen zijn energie vriendelijk, zeker wanneer ze worden uitgerust met HR++ glas. Je brengt dus energiebesparende maatregelen aan, en dat kan je een overheidssubsidie opleveren. Daarnaast zijn aluminium kozijnen inbraak werend. Veel verzekeraars bieden jou een korting op je verzekering wanneer je inbraak werende maatregelen treft bij jouw huis. Je zal dus een deel van de kosten terugverdienen met je verzekeringspremie.

Vraag offertes op

Aluminium kozijnen zijn een aanschaf waar je weer voor jarenlang plezier van heeft, maar waar je wel een behoorlijk bedrag voor moet neertellen. Je kan het snelste besparen op deze kosten door offertes op te vragen. Via onderstaande button kan je dit heel eenvoudig doen. Je vult een aantal gegevens in, en krijgt vervolgens via de mail van meerdere lokale leveranciers een offerte op maat. Op die manier kan jij tot wel 30 procent besparen op de kosten van jouw aluminium kozijnen.

Bekijk ook: aluminium schuifpui

Geschreven door: Kozijn-prijs.nl

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Valse vooroordelen kunststof kozijnen

Het kunststof kozijn wordt steeds vaker aangeschaft. Het is een kozijn wat