Informatie en advies over kozijnen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Op het moment dat je steeds hogere stookkosten maakt omdat je ramen tocht doorlaten bij het glas of bij de aansluiting bij de kozijnen is het tijd voor nieuwe ramen. Je kan in zo’n geval kiezen voor draaikiepramen. Dit zijn ramen met een specifiek mechanisme in de bediening. Je kan een raam op de scharnieren open draaien, maar je kan ook alleen het raam naar boven open zetten. Deze methode is erg gewild wanneer mensen hun huis goed moeten luchten. Natuurlijk wil jij weten hoeveel je kwijt bent wanneer je nieuwe draaikiepramen voor je huis wil kopen. We zullen de prijzen hiervan voor je op een rijtje zetten.

Wat kosten nieuwe draaikiepramen

We kunnen je niet precies vertellen hoeveel jij voor een draaikiepraam kwijt bent. Die kosten zijn namelijk afhankelijk van het formaat draaikiepraam wat je wilt kopen en van het materiaal waar de omlijsting van is gemaakt. We hebben de meest voorkomende maten draaikiepramen op een rijtje gezet met daarbij de mogelijke materialen van de omlijsting.

Materiaal 60×60 cm 80 x 80 cm 120×80 cm 180×120 cm
Kunststof Vanaf 250 euro Vanaf 350 euro Vanaf 450 euro Vanaf 550 euro
Hout Vanaf 300 euro Vanaf 400 euro Vanaf 500 euro Vanaf 600 euro
Aluminium Vanaf 400 euro Vanaf 500 euro Vanaf 600 euro Vanaf 700 euro

Bij de prijs van bovenstaande draaikiepramen is uitgegaan van het totale plaatje van raam, HR++ glas, het arbeidsloon van de ramenzetter en de BTW.

 • Als je technische ervaring hebt. Heb jij genoeg technische ervaring om zelf een draaikiepraam te installeren, dan hoef je waarschijnlijk geen ramenzetter in te huren om de ramen te komen plaatsen. In dag geval betaal je dus aanmerkelijk minder voor je ramen aangezien ongeveer de helft van de totale kosten arbeidsloon is.
 • Als je liever alles uit handen geeft. Ben jij niet technisch aangelegd of geef je gewoon liever de hele klus uit handen, dan kies je ervoor om de ramenzetter in te huren. In dat geval heb je meer recht op garantie van de fabriek wanneer bijvoorbeeld het draaikiep mechanisme van je raam kapot gaat, of wanneer je lekkage krijgt. Op de werkzaamheden van de ramenzetter krijg je 10 jaar garantie.

De prijsopbouw voor het plaatsen van een draaikiepraam

De prijs die jij uiteindelijk betaalt voor je nieuwe draaikiepramen wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je de draaikiepramen aanschaft. We hebben deze keuzes voor jou op een rijtje gezet, zodat jij voor jouw situatie de beste draaikiepramen koopt.

 • Keuze 1; doe je het zelf of laat je het doen? We zeiden het al; de prijs van de ramen zoals we ze in het bovenstaande schema hebben genoemd zijn op basis van een all-in tarief. Er is dus een prijs genoemd voor de fabricage van het draaikiepraam, maar ook voor het HR++ glas en de plaatsing, Wanneer je besluit om zelf je draaikiepramen te installeren bespaar je de helft. De kosten zijn namelijk ongeveer fifty fifty.
 • Keuze 2: welk materiaal kies je? Zoals je hebt gelezen onderscheid je 3 soorten materialen waar de omlijsting van draaikiepramen van gemaakt worden.
 • – De goedkoopste vorm is een kunststof omlijsting. Deze draaikiepramen zijn enorm populair omdat je geen omkijken hebt naar het onderhoud. Je hoeft de omlijstingen niet te schilderen, ze werken isolerend, hebben een lange levensduur en zijn in meerdere kleuren beschikbaar. Het nadeel is ook gelijk dat ze niet in een andere kleur kunnen worden geschilderd.
 • –  Een houten draaikiepraam is de middenklasser in de prijscategorie. Je kiest in dat geval voor ramen met een klassieke uitstraling en een voordelige prijs die bovendien zelf te onderhouden zijn en makkelijk te bewerken. Het nadeel is de kortere levensduur van het hout – kunststof gaat langer mee -, de inbraakgevoeligheid en het feit dat ze regelmatig onderhouden moeten worden.
 • –  Een aluminium draaikiepraam is heel licht en flexibel. Aluminium heeft bovendien als voordeel dat het isolerend werkt, weinig onderhoud vergt, een moderne uitstraling heeft , inbraak werend is en een lange levensduur heeft. De nadelen zijn de prijs – ze zijn het duurste – , de onnatuurlijke uitstraling en het feit dat ze niet altijd te bewerken zijn.
 • Keuze 3: welk glas kies je? De meeste ramen werden in het verleden met enkel glas  uitgerust. Tegenwoordig kan je kiezen voor meerdere soorten glas voor in je ramen. De prijzen van draaikiepramen die wij noemden zijn in combinatie met HR++ glas. Je kan echter ook kiezen voor een raam wat een minder hoge isolerende waarde heeft. In ruimtes waarin je weinig stookt, zoals de slaapkamers of de zolder, is dit nog een alternatief wat te overwegen is. Bedenk je echter wel dat HR++ glas het duurste glas is met de hoogste isolatiewaarde. Je zal dus minder hoeven te stoken om je hele huis warm te krijgen wanneer je dit glas plaatst. Je verdient de hogere uitgave weer terug doordat je energievoorschot minder hoog wordt.

Interessante bespaartips

Nieuwe draaikiepramen kopen is een flinke investering. Hoewel je die investering door je lagere stookkosten waarschijnlijk wel weer terug verdient op den duur is het goed om te weten dat je ook per direct kan bezuinigen bij de aanschaf van je draaikiepramen. We geven je dan ook een paar interessante bespaartips.

 • Bestel je nieuwe draaikiepramen samen met je buren. Wanneer jij nieuwe draaikiepramen gaat kopen is de kans groot dat je buren ook nieuwe ramen nodig hebben. Jullie zouden als buren gezamenlijk een bestelling kunnen plaatsen, en daarbij kwantumkorting kunnen bedingen. De leverancier hoeft immers maar één keer te komen inmeten, en hij hoeft minder voorrijkosten te maken.
 • Subsidie en premies. Wanneer je nieuwe draaikiepramen met HR++ glas laat plaatsen tref je energiebesparende maatregelen in je huis. Bij de lokale en landelijke overheid heb je in zulke gevallen doorgaans recht op subsidie of premies. Je kan deze subsidie krijgen in de vorm van een rechtstreekse korting op je factuur of een belastingteruggave.
 • Zaken die je zelf kan doen. De leverancier van draaikiepramen heeft vaak in de kostprijs ingecalculeerd dat hij jouw oude ramen zal afvoeren naar de gemeentewerf. Wanneer jij echter de beschikking hebt over een aanhangwagen is daar natuurlijk altijd de mogelijkheid dat je zelf de oude ramen afvoert. Dit zal je terugvinden als een korting op je factuur.

Offertes voor draaikiepramen

Draaikiepramen zijn absoluut een verfraaiing voor jouw woning. Het spreekt echter voor zich dat jij er niet teveel voor wil betalen. Daarom is het goed om bij meerdere leveranciers een offerte op te vragen. Met één klik op de onderstaande button vraag jij in één keer meerdere offertes op bij lokale leveranciers van draaikiepramen. Een besparing realiseren tot wel 30 procent is eenvoudig.

 

 

Geschreven door: Kozijn-prijs.nl

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Valse vooroordelen kunststof kozijnen

Het kunststof kozijn wordt steeds vaker aangeschaft. Het is een kozijn wat