Informatie en advies over kozijnen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kunststof kozijnen worden steeds vaker gekozen als alternatief voor hout en aluminium. Dit is niet vreemd, het is goedkoper en heeft een betere isolatiewaarde, heeft nauwelijks onderhoud nodig en is erg sterk. Daarnaast kan het in uitvoeringen aangeschaft worden, zoals houtlook of metallic, die nauwelijks van het echte materiaal te onderscheiden zijn. Als ander voordeel wordt vaak genoemd dat kunststof duurzaam is. Hier kun je lezen hoe duurzaam kuststof is en hoe je daarmee nog meer een steentje kunt bijdragen aan een beter milieu.

Wat is duurzaam?

Allereerst is het belangrijk om duidelijk te maken wat duurzaamheid precies is. In tegenstelling tot wat vele mensen denken, betekent het niet alleen dat het langer meegaat. Een duurzaam product voldoet aan een aantal andere criteria. Het mag het milieu bijvoorbeeld niet of nauwelijks belasten. Dit wordt gerealiseerd doordat het materiaal goed moet isoleren, recyclebaar zijn en laag zijn in onderhoud om als duurzaam te worden geclassificeerd. Deze criteria hebben allemaal ten gevolg dat je zelf ook het milieu minder belast. Dat kan zijn door de stookkosten te verminderen, door minder schoonmaakmiddelen te gebruiken en door het materiaal niet snel te hoeven vervangen.

Hoe lang gaat kunststof mee?

Kunststof kozijnen kunnen gemiddeld 50 jaar meegaan, mits het voorzien is van een keurmerk (VKG) en goed is van kwaliteit. Als je er goed voor zorgt zelfs meer. Houd het schoon zodat er geen aanslag op kan komen en behandel het kunststof eventueel met was. Behalve dit is er geen onderhoud nodig.

Is kunststof gerecycled?

Kunststof wordt ook wel PVC genoemd. Dit is een gerecycled product wat volgens Europese wetgeving wordt ingezameld, gesorteerd en hergebruikt. Kunststof kan tot 10 keer worden hergebruikt zonder enige kwaliteit te verliezen. Let hierbij wel weer op het VKG-keurmerk, zodat je zeker weet dat jouw kunststof vervaardigd is volgens deze Europese regels.

Isoleert kunststof goed?

Kunststof kozijnen hebben, vergeleken met aluminium en hout, de beste isolatiewaarde. Dit wordt uitgedrukt in U-waarde en beschrijft het warmteverlies. Hoe lager de U-waarde hoe beter de isolatie. Kunststof kozijnen bevatten een aantal kamers die deze isolatiewaarde veroorzaken. Hoe meer kamers, hoe beter de U-waarde. Een vergelijking: kunststof heeft een U-waarde van tussen de 1 en 2, de U-waarde van hout is 2,4 en die van aluminium ligt tussen de 1,8 en 2,7.

Is kunststof duurzaam?

Het antwoord is dus ja. Kunststof voldoet aan alle bovengenoemde eisen en is daarnaast ook erg voordelig. Door kunststof te kiezen ben je vriendelijk voor je portemonnee en voor het milieu. Hier vind je nog een aantal bespaar- en duurzaamheidstips.

  • Hoogrendementsglas: omdat kunststof goed isoleert wordt het aangeraden dit te combineren met een goed isolatieglas. Bespaar hier dus niet op; dit heb je snel terugverdiend met de lagere stookkosten.
  • Tweedehands: door tweedehands kunststof kozijnen aan te schaffen zorg je ervoor dat andermans kozijnen een tweede leven krijgen. Vaak vind je deze voor een fractie van de nieuwprijs, als je geluk hebt en geduld.

Plan je kunststof kozijnen hier

Ben je geïnteresseerd in kunststof kozijnen? Gebruik dan vrijblijvend onze vergelijkingstool om een idee te krijgen van de kosten die dit voor jou zullen betekenen. Nadat je je gegevens hebt ingevuld zal de tool je snel verschaffen van een aantal offertes. Deze vergelijk je op de punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je weloverwogen een conclusie kan trekken wat betreft jouw nieuwe kozijnen.

 

Geschreven door: Kozijn-prijs.nl

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Valse vooroordelen kunststof kozijnen

Het kunststof kozijn wordt steeds vaker aangeschaft. Het is een kozijn wat