Informatie en advies over kozijnen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

kunststof kozijnen prijzen

kunststof kozijnen prijzenEen groot deel van het energieverbruik in je woning wordt bepaald door je kozijnen. Op het moment dat jij ontdekt dat je oude kozijnen niet meer goed zijn omdat ze beginnen te tochten is het verstandig om over te gaan tot de aanschaf van nieuwe kozijnen. Je kan dan kiezen voor een aantal soorten kozijnen. Wanneer je geen zin hebt om eens in de zoveel jaar onderhoud te plegen aan je kozijnen kan je kiezen voor het plaatsen van kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn duurzamer dan houten kozijnen, en je hebt geen omkijken meer naar het onderhoud ervan. Natuurlijk wil jij graag weten wat je kwijt bent wanneer je kunststof kozijnen wil laten plaatsen in je woning, we geven je graag een prijsindicatie en we vertellen je direct waar je op moet letten bij de aankoop van kunststof gordijnen.

*Tip:

→ Kunststof kozijnen kopen? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%

Prijzen kunststof kozijnen

Vast raam
H x B in cm Kozijn prijs Glas prijs Totaal
30 x 30  € 60,00  € 10,00  € 70,00
60 x 60  € 100,00  € 25,00  € 125,00
120 x 80  € 130,00  € 50,00  € 180,00
180 x 120  € 170,00  € 110,00  € 280,00
240 x 240  € 250,00  € 490,00  € 740,00
Draaikiepramen
H x B in cm Prijs kozijn Glas prijs
60 x 60  € 200,00  € 20,00  € 220,00
100 x100  € 210,00  € 30,00  € 240,00
120 x 80  € 290,00  €  40,00  € 330,00
180 x 120  € 380,00  € 90,00  € 470,00
Valramen
50 x 40 cm  € 130,00
100 x 80 cm  € 220,00
150 x 120 cm  € 340,00
Extra
Optie: H x B in cm Prijzen
Deur 190 x 70  € 850,00
Schuifpui 200 x 100  € 900,00
Ventilatierooster 60 x 15  € 50,00
Hor 60 x 60  € 70,00

Kosten kunststof kozijnen

We gaan je nu een indicatie geven van de kosten van het vervangen van je originele houten kozijnen door kunststof kozijnen. Het maakt in dit geval niet uit in wat voor soort woning jij woont; de prijs is geheel afhankelijk van het aantal ramen in jouw woning en de afmeting van die ramen. De prijs van kunststof kozijnen die wij je nu gaan geven is een gemiddelde, en is gebaseerd op kunststof kozijnen, HR++ glas, de plaatsing ervan en de BTW. Voor het bepalen van de prijs van een kunststof kozijn moet je kijken naar de afmeting van het kozijn zelf. Je bepaalt eerst het aantal vierkante meters van een kozijn. Een kunststof kozijn kost per vierkante meter gemiddeld tussen de 700 en 800 euro. Voor die prijs heb je dus niet alleen de kozijnen, maar ook het glas wat erin zit. Dit is het zuinigste glas op dit moment; HR++. Je hoeft dus veel minder te stoken wanneer jouw ramen voorzien zijn van dit glas.

  • Alleen je kozijnen herstellen: kozijnen die echt geheel aangetast zijn door houtrot kan je het beste vervangen door kunststof kozijnen. Op het moment dat de kozijnen echter maar een paar houtrot plekken vertonen kan je ervoor kiezen om ze te repareren in plaats van vervangen. Het repareren van kozijnen kan je zelf doen door de door houtrot aangetaste plekken weg te steken en deze plekken vervolgens te vullen met houtrot vuller voor kozijnen. Daarna kan je het gehele kozijn opschuren en opnieuw in de lak zetten. De kosten zijn aanmerkelijk lager, je hebt geen grootscheepse werkzaamheden aan je woning, en de reparatie kan van buitenaf plaatsvinden. Kozijnen die je met houtrotvuller hebt behandeld zullen eveneens levenslang meegaan.
  • Als je handig bent: we gingen er vanuit dat de kozijnen worden vervangen door een specialist. Op het moment dat je hier zelf handig mee bent is het natuurlijk mogelijk om te bezuinigen op de kosten van het arbeidsloon door zelf de kozijnen te plaatsen. Denk er in dit geval wel aan dat je – zeker op de verdiepingen – bouwsteigers nodig hebt om de kozijnen op hun juiste plaats te krijgen. Het plaatsen van kozijnen gebeurt immers vrijwel altijd van buitenaf. Deze materialen zal je in de meeste gevallen moeten huren, wat ook weer extra kosten met zich meebrengt.
  • Al het werk wordt voor je gedaan: Op het moment dat jij ervoor kiest om het hele project uit handen te geven weet je zeker dat jouw kozijnen zo zorgvuldig mogelijk worden geplaatst. De kans op beschadigingen aan je woning worden kleiner aangezien de specialist vaker dit karwei heeft gedaan. Daarnaast heb je ook garantie op de verrichte arbeid. Mocht je later ooit lekkage krijgen aan je kozijnen dan heb je recht op service.

Prijsopbouw kunststof kozijnen

Op het moment dat jij nieuwe kozijnen laat plaatsen betaal je een gedeelte aan het arbeidsloon. Gemiddeld betaal je voor alleen de nieuwe kozijnen, inclusief het isolatieglas, per vierkante meter kozijn gemiddeld 444 euro. Hierbij zitten alle kosten van het glas inbegrepen; je zal de kozijnen dan wel zelf moeten plaatsen. De bijkomende kosten zijn dan natuurlijk voor jou.

Welke keuzes bepalen de prijs van een kunststof kozijn?

Kunststof kozijnen plaatsen kan je dus zelf doen of laten doen. De prijs wordt hier grotendeels door bepaald. Daarnaast spelen er nog wat factoren mee.

  • Keuze 1: Zelf doen: Wanneer je kunststof kozijnen laat plaatsen door de vakman mag je ervan uitgaan dat de kosten van het kozijn zonder arbeidsloon gelijk zullen zijn aan het bedrag wat jij aan de vakman kwijt bent voor het arbeidsloon. Je betaalt dan dus 444 euro materiaal plus 444 euro arbeidsloon.
  • Keuze 2: Vensterbanken: Kunststof kozijnen houdt vaak ook in dat er nieuwe vensterbanken moeten worden aangemeten. Deze vensterbanken kan je ook achterwege laten; de kosten zijn dan lager, maar je hebt geen vensterbankruimte meer.
  • Keuze 3: Hang en sluitwerk: Kunststof kozijnen komen vaak met het standaard hang- en sluitwerk. Je kan kiezen voor nieuw inbraak werend hang- en sluitwerk. Deze kosten zijn hoger, maar je woning is direct beter beveiligd.

Interessante bespaartips:

Op het moment dat jij je kozijnen moet gaan vervangen kom je voor een flinke investering te staan. Je kan besparen op deze aanschaf met een paar slimme bespaartips:

  • Kwantumkorting: Heeft jouw woning nieuwe kozijnen nodig, maar heeft je buurman eigenlijk ook nieuwe kozijnen nodig; ga dan eens samen rond de tafel zitten. Samen kunnen jullie kijken of er bij een aanbieder van kunststof kozijnen een kwantumkorting te behalen valt. De verkoper hoeft immers maar één keer te komen inmeten wanneer jullie allemaal dezelfde maat ramen hebben. Daarnaast hoeft hij ook maar één keer langs te komen om de kozijnen aan te brengen. De voorrijkosten zullen dus ook lager zijn.
  • Doe een deel zelf: Bij de kosten van een leverancier zit vaak het afvoeren van de oude kozijnen en het verwijderen van de oude kozijnen inbegrepen. Wanneer dit een klus is die jij zelf kan doen scheelt je dit een bedrag op de uiteindelijke rekening.
  • Subsidie: Nieuwe kozijnen met HR++ glas leveren een energie besparing op. Je hebt recht op een subsidie wanneer je energie besparende maatregelen laat aanbrengen in je woning. Zo verdien je een deel van je investering weer terug.

Kunststof kozijnen prijzen vergelijken

Kunststof kozijnen zijn een kostbare aanschaf. De grootste winst valt te behalen door het vergelijken van de prijs van meerdere aanbieders. Door op de button onderaan deze pagina te klikken vraag je in één keer vrijblijvend meerdere offertes op. Hierdoor kan jij flink besparen op je kunststof kozijnen, tot wel 30 procent. Vergelijken scheelt een flink bedrag.

Geschreven door: Kozijn-prijs.nl

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Valse vooroordelen kunststof kozijnen

Het kunststof kozijn wordt steeds vaker aangeschaft. Het is een kozijn wat