Sluitwerk prijzen

Schaf je kozijnen aan dan is het zaak dat je gelijk goede sloten op je deuren en ramen laat zetten. Inbrekers worden namelijk steeds gewiekster. We keken naar de prijzen van sloten en we hebben ook informatie voor jou op een rij gezet wanneer je sluitwerk gaat kopen.

De prijzen van sluitwerk

We keken naar de meest voorkomende sloten die er worden verkocht en ontvingen de volgende offertes.

Wat voor sluitwerk koop je Alleen te plaatsen of extra Prijs
Cilinders voor cilinderslot Alleen Tussen 50 en 150 euro per slot
Opzetslot Extra Tussen 40 en 60 euro per slot
Dag- en nachtslot zonder cilinder Alleen Tussen 13 en 25 euro per slot

De keurmerken bij een slot

Bij de aanschaf van sloten is het zaak dat je erop let of een slot een keurmerk heeft. We hebben de belangrijkste keurmerken op een rij gezet.

SKG 1. Sloten hebben allemaal het SKG keurmerk. Dit is een keurmerk wat ook wel het politie keurmerk veilig wonen wordt genoemd. SKG 1 is het keurmerk wat wordt gegeven aan het hang- en sluitwerk wat van de categorieën nog het gemakkelijkste te openen is. Het gaat om hang- en sluitwerk wat in één minuut te openen is. Dat lijkt niet veel maar voor een inbreker is het al een behoorlijke tijd. Het wordt ook gegeven aan hang- en sluitwerk wat niet op zich inbraak werend is. Het wordt dus gegeven aan sloten die niet zelfstandig worden gebruikt zoals een steekslot maar wel in combinatie met een cilinderslot.

SKG 2. Dit is het keurmerk wat wordt gegeven aan materiaal wat zwaar inbraakwerend is. Denk daarbij aan sloten die zelfstandig kunnen worden toegepast zoals cilindersloten. Een inbreker komt minimaal 3 minuten later binnen dan met een slot wat geen normering voor SKG heeft of een SKG 1 normering.

SKG 3. Dit is de normering voor hang- en sluitwerk wat extra zwaar inbraak werend is. Het binnenkomen van een inbreker wordt met 5 minuten vertraagd. Dit is het punt waarop een inbreker doorgaans al heeft afgehaakt. Hij wil immers snel binnen zijn in een huis.

Wat je extra kan doen naast sloten plaatsen om je huis veiliger te maken

Goede sloten met het SKG keurmerk zijn een zeer goede manier om je huis te beveiligen. Toch is het niet de enige methode die je toe hoeft te passen om een veilig huis te krijgen. We keken voor je naar andere methodes om in combinatie met nieuwe sloten jouw huis te beveiligen.

  • Goede verlichting buiten. Als een inbreker ergens een hekel aan heeft is het wel het feit dat hij in het licht staat. Het is dus van groot belang dat je verlichting bij je deur hangt om te voorkomen dat een inbreker uit het zicht staat. Die verlichting kan je in de vorm van een lamp met een timer doen, maar je kan ook een sensorlamp ophangen. Op die manier is jouw huis veiliger voor jouzelf en beter beschermd tegen inbrekers.
  • Pas op aan wie je de sleutel geeft. Van de sloten van je huis geef je er doorgaans een paar aan bekenden om je heen om als reserve te dienen. Je zal niet de eerste persoon zijn namelijk die zichzelf buiten sluit. Let er wel op dat je de sleutel alleen aan personen geeft die te vertrouwen zijn. Niet zomaar aan een net nieuwe buurman die je nog niet kent.
  • De sleutel onder de plantenbak. Het is een heel bekende plek voor een sleutel van de voordeur. Je legt hem onder een plantenbak in je tuin of onder een grote steen neer. Dat doe je voor het geval dat jij jezelf hebt buitengesloten uit je eigen huis. Dit is een plek die een inbreker ook gemakkelijk weet te vinden. Denk er dan ook aan dat je hier geen huissleutel plaatst. Wil je toch een plek buitenshuis, wees creatiever dan dat. Een sleutelkluis is ook een oplossing.
  • Geen labels aan sleutels. Ben je net verhuisd, dan zit er waarschijnlijk nog een label met je adres aan je sleutelbos. Zorg ervoor dat je dat adres zo snel mogelijk weghaalt van je sleutelbos. Mocht iemand toevallig jouw sleutelbos vinden wanneer je deze bent verloren of als deze wordt gestolen dan weet de ander precies waar jij woont met alle gevolgen van dien.

Jouw uitgave terug verdienen

Sloten voor je huis kunnen een behoorlijke kostenpost zijn. Het is dan ook heel verstandig om eerst bij je verzekeraar te vragen wat het pakket van eisen is om voor korting op je premie in aanmerking te komen. Dit pakket van eisen is bepaald aan de hand van de waarde van jouw inboedel, in combinatie met de postcode van jouw adres. Hiermee kan de verzekeraar kijken wat de kans is dat er bij jouw huis wordt ingebroken. Je krijgt, wanneer jouw huis de vereiste sloten heeft, een korting op jouw maandelijkse premie. Harde eis hierbij is wel dat de sloten door een gecertificeerde slotenmaker zijn geplaatst, en dat je een certificaat kan overleggen.

Wees geen dief van je eigen portemonnee

Het is altijd aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Op die manier ontvang je eerst een aantal offertes om te vergelijken. Het vergelijken van offertes kan je een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.