Kozijnen val ramen prijzen

Op het moment dat je de ramen van je huis gaat veranderen is dat de kans om je huis wat meer sfeer te geven. Met de keuze voor valramen kies je voor een stuk authenticiteit. Valramen zijn het alternatief voor draai kiep ramen. Ze worden vooral daar toegepast waar een raam een stukje moet kunnen luchten zonder dat er gelijk gevaar op inbraak bestaat.

De prijs van een val raam

We vroegen bij meerdere leveranciers de prijs op van een val raam. We ontvingen de volgende offertes:

Welk materiaal is er gebruikt Scharnieren zichtbaar ja/nee Extra beslag Prijs voor raam 550 bij 1000 millimeter
Kunststof Ja Ja, SKG Gemiddeld 177 euro
Hout Ja Ja, SKG Gemiddeld 150 euro
Aluminium Ja Ja, SKG Gemiddeld 250 euro

Weten wat er bij de prijs in zit

De bovenstaande prijzen zijn voor kozijnen die zo in een webwinkel worden besteld. Het zijn dan ook prijzen waar de volgende zaken bij in zitten:

  • Materiaal. Het gaat dan niet alleen om het hout, kunststof of aluminium zelf maar ook om het beslag van het kozijn.
  • BTW. De prijzen zijn inclusief 21 procent BTW berekend.

Wat er nog niet bij de prijs in zit

Bij de prijs zitten een aantal zaken niet inbegrepen. Daar komen we straks op terug. Het gaat om de volgende zaken:

  • Transportkosten. We hebben het dan over de kosten die de leverancier moet maken om bij jou te komen met de ramen.
  • Arbeidsloon. Los van het loon voor het produceren van de kozijnen is er nog niets berekend voor de kosten van het plaatsen. Dit zijn kosten die er nog eens extra bij komen.
  • Glas. Bij een kozijn krijg je doorgaans de keuze uit een paar soorten glas. Je kan daarbij kiezen voor HR++ glas maar ook voor HR+++ glas. De eerste variant is een dubbel glas. Het gaat om een glassoort uit twee platen waar een laag gas tussen zit. Deze soort glas heeft een isolerende werking. Doordat er ook een UV werende folie tussen het glas zit worden de meeste zonnestralen binnen gehouden. Naast HR++ kan je ook kiezen voor HR+++ glas. Dit is een glassoort die gelaagd is. Hij bestaat uit 3 lagen die op elkaar zitten met een las naad. Het glas is een stuk dikker en zwaarder en heeft een sterkere isolerende waarde. Daarnaast is het glas wat inbraak werend is.

De keuze voor een materiaal

Wanneer je nieuwe kozijnen gaat kiezen, zal je doorgaans je hele huis of tenminste één verdieping tegelijk van nieuwe kozijnen voorzien. De keuze voor een bepaald materiaal is heel persoonlijk. We hebben de belangrijkste eigenschappen van de materialen voor je op een rij gezet.

Houten kozijnen

Ondanks het feit dat kunststof aan een opmars is begonnen wordt er nog steeds massaal voor houten kozijnen gekozen. De reden hiervan is heel simpel. Hout is een materiaal wat een betere uitstraling heeft dan kunststof. Doordat er een natuurlijke nerf in het materiaal zit heeft het meer charme. Hout is tevens een materiaal wat gemakkelijk te bewerken is wanneer het om een kozijn gaat. Zo kan men net wat gemakkelijker een andere soort hang- en sluitwerk bevestigen of een andere bewerking in het hout uitvoeren. Ook kan er een HR+++ glas in houten kozijnen worden bevestigd. Hout moet je wel onderhouden. Eens per 5 a 7 jaar heeft het materiaal een schilder- en onderhoudsbeurt nodig.

Kunststof kozijnen

Kunststof is een materiaal wat op een afstand steeds meer gaat lijken op hout. Het is een materiaal wat een stuk onderhoudsvriendelijker is dan hout. Je hoeft het eens per paar maanden alleen even met een droge doek schoon te wrijven om te voorkomen dat je er groene aanslag op krijgt. Kunststof heeft als voordeel dat de scharnieren van een raam in de meeste gevallen voor het grootste gedeelte in het kozijn zelf verzonken zitten. Wil je HR+++ glas laten plaatsen dan kan dit in een klein model raam waarschijnlijk zonder problemen. Gaat het echter om een raam wat groter is van afmeting dan zal er een extra versteviging moeten worden aangebracht middenin het kozijn.

Aluminium kozijnen

Aluminium is een materiaal wat tegenwoordig steeds vaker wordt gekozen voor kozijnen. Dat komt doordat de industriële woontrend een blijvertje blijkt te zijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun kozijnen te voorzien van een fijner belijnd profiel wat strakker oogt. Aluminium is een materiaal wat stevig genoeg is voor HR+++ glas zonder dat er extra maatregelen worden getroffen. Het is tevens een materiaal wat minder onderhoud nodig heeft dan hout. De levensduur is een stuk langer dan die van een kunststof kozijn, wat het tot een uitstekende keuze maakt voor wie graag lange tijd geen omkijken naar zijn kozijnen wil hebben.

Offertes opvragen voor jouw voordeel

Wil je een valraam aanschaffen dan is het goed om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat vergelijken doe je op de punten die we eerder in dit stukje noemden. Door goed te vergelijken kan je een voordeel behalen tot wel 20 procent.