Informatie en advies over kozijnen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ga je glas kopen voor je huis dan komt de leverancier doorgaans aan met HR++ glas. Dit is glas wat de bouwnorm is; het is de minimale eis die de overheid stelt aan ruiten die nieuw worden geplaatst. Die keuze heeft te maken met het feit dat huizen een bepaalde isolerende waarde moeten hebben. We hebben gekeken naar de prijzen van HR++ glas en een aantal punten waarop je moet letten bij aanschaf op een rij gezet.

Wat betaal je voor HR++ glas

Wat voor glas koop je Wat is de U-waarde van het glas Hoeveel bespaar je op jaarbasis per 20 vierkante meter Wat is de prijs per vierkante meter
HR++ glas 1,2 260 euro op jaarbasis Gemiddeld 80 euro
HR+++ glas 0,5 tot 0,9 280 euro op jaarbasis Gemiddeld 120 euro

De diverse termen uitgelegd

Ga je HR++ glas kopen dan kom je een aantal termen tegen. We hebben de twee belangrijkste termen uit het bovenstaande schema voor je toegelicht.

De U-waarde van glas

Wanneer er glas in een kozijn wordt geplaatst wordt er daarmee een risico verminderd dat de warmte van binnenuit naar buiten kan stromen. De mate waarin de warmte van binnenuit alsnog naar buiten komt is weergegeven in de U-waarde. Deze wordt in een laboratorium vastgesteld waarbij er dus geen rekening is gehouden met de situatie bij jouw eigen huis. Houd er dus altijd rekening mee dat het bij jouw huis anders kan zijn. Het is afhankelijk van de situatie en ligging van de kozijnen en de kwaliteit van het materiaal van de kozijnen. Een lagere U-waarde geeft inderdaad aan dat er een verminderde uitstroom is van warme lucht van binnen naar buiten. Dit zal ook andersom zo zijn; het transport van warme of koude lucht van buiten naar binnen.

De besparing op jaarbasis

Ga je isoleren dan kom je tot een bepaalde besparing van je gasverbruik. Dat komt doordat er minder warmte naar buiten verdwijnt die je binnenshuis met je cv installatie hebt opgewekt. Er wordt dus gekeken naar de mate waarin je minder hoeft te stoken na het aanbrengen van dubbelglas op HR++ of HR+++ basis. Je realiseert dus door het plaatsen van een glassoort met een lagere U-waarde een snelle besparing waardoor je het glas binnen een aantal jaren weer hebt terugverdiend.

Subsidie op de aanschaf van HR++ glas

Laat je HR++ glas plaatsen dan sta je voor een behoorlijke investering. Het is dan ook goed om je vooraf te verdiepen in de subsidies die je kan krijgen door de aanschaf van dit glas.

Een beter energielabel wat voor subsidie zorgt

Laat je HR++ glas plaatsen dan kan dat er direct voor zorgen dat jouw huis een beter energielabel krijgt. Let er daarbij wel op dat je eerst dit laat toetsen door een erkende instantie. Via de website van de overheid kom je bij dergelijke instanties uit. Ze berekenen een bepaalde prijs voor het bepalen van het nieuwe energielabel. Je kan het beste eerst zelf vooronderzoek doen of jouw energielabel ook daadwerkelijk verbetert. Soms is daar pas sprake van wanneer je meerdere maatregelen tegelijk treft die voor een besparing van energie zorgen. Een beter energielabel zorgt voor een subsidie die je bij de overheid kan aanvragen. Daarnaast verhoogt het direct de waarde van je huis bij een verkoop. Je verdient met een beter energielabel de investering dus altijd terug.

Een BTW voordeel

Schaf je dubbelglas met de HR++ waarde aan dan profiteer je namens de overheid van een voordeel in de vorm van een lager BTW percentage. Dit wordt berekend over het plaatsen van de ramen in jouw kozijnen. Je betaalt dan het percentage van 9 procent. Dit voordeel ten opzichte van het hoge BTW percentage is 12 procent. Op die manier wordt professioneel het HR++ glas laten plaatsen een stuk aantrekkelijker.

Offertes gaan opvragen, waar let je op

De snelste manier om te besparen op de aanschaf van HR++ glas is het opvragen van offertes. Die vergelijk je vervolgens op een aantal punten. We hebben ze op een rij gezet.

  • Vergelijk de kosten van het materiaal. We hebben het dan niet alleen over de kosten van het glas zelf maar ook over het materiaal wat er verder wordt gebruikt bij het plaatsen van het glas. Denk daarbij bijvoorbeeld aan glaslatten en stopverf. De overige materialen zoals isolatietape en montagemateriaal valt ook onder de kosten van het materiaal. Door een grotere inkoop kunnen leveranciers daardoor een lagere prijs berekenen bij jou.
  • Vergelijk de kosten van de huur van het materieel. Daaronder verstaan we bijvoorbeeld een hoge ladder, een bouwlift of een bouwsteiger die men bij jouw huis moet plaatsen om de ramen te kunnen plaatsen op de hogere etages. Deze kosten maakt de leverancier doordat hij deze materialen huurt bij een lokaal verhuurbedrijf. Hij berekent deze kosten vervolgens door aan jou.
  • Vergelijk de prijzen alleen inclusief de BTW. Daarbij houdt de leverancier automatisch rekening met het hoge en het lage BTW tarief. Vergelijk dan ook allen de prijzen die specifiek inclusief de BTW worden weergegeven. Een prijs die exclusief de BTW wordt weergegeven is voor zakelijke klanten bestemd. De leverancier moet deze prijzen dan ook opnieuw berekenen voor een particuliere klant.
  • Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Voor het zetten van het glas kan een leverancier een variabel tarief berekenen. Kijk goed naar de hoogte van het arbeidsloon, maar houd er rekening mee dat leveranciers onderling andere regels hebben. Men kan een prijs bepalen per vierkante meter glas maar ook voor een heel kozijn. Een uurloon tref je ook vaak.
  • Vergelijk de kilometerkosten. Dit zijn de kosten die de leverancier maakt voor het rijden naar jouw huis. Kies altijd voor een leverancier uit je eigen omgeving om tot een betere prijs te komen.

Offertes met een muisklik

Je vraagt met onderstaande button in één oogopslag meerdere offertes op. Je vergelijkt ze op bovenstaande punten om tot een goede deal te komen. Jouw voordeel kan oplopen tot 20 procent.

Geschreven door: Kozijn-prijs.nl

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Valse vooroordelen kunststof kozijnen

Het kunststof kozijn wordt steeds vaker aangeschaft. Het is een kozijn wat