Dubbel glas prijzen

De ramen in je huis zijn de plek waar de meeste warmte verloren gaat. Er is geen manier waarop je kan isoleren die beter is dan het vervangen van je oude glas. We keken voor je naar de prijzen van dubbel glas. Daarnaast keken we naar de voordelen die jij hebt op dubbel glas in de vorm van subsidie. We geven je ook een paar goede kooptips.

Wat is de prijs van dubbel glas voor jouw huis


Wat voor type dubbel glas koop je Welke U-waarde hoort bij dit glas Jouw besparing op jaarbasis wanneer je het verrekent naar 20 vierkante meter glas Hoeveel kost het glas per vierkante meter
HR++ glas 1,2 260 euro Gemiddeld 82 euro
HR+++ glas 0,5 tot 0,9 280 euro op Gemiddeld 122 euro

De beide soorten glas uitgelegd

De term dubbel glas is eigenlijk al een behoorlijk gedateerde term. Je ziet in het schema twee soorten glas staan die tegenwoordig onder de noemer dubbel glas worden verkocht. We hebben de beide soorten voor je toegelicht.

  • Waar HR++ glas voor staat. HR ++ glas is een glassoort die bestaat uit twee glaspanelen. Aan de binnenkant van de glaspanelen zit een gas wat voor een betere isolatie van het materiaal zorg. Daarnaast zit er aan de binnenkant van het glas een laag folie die zorgt voor een wering van UV stralen naar binnen toe. Deze folie heeft eveneens een isolerende werking waardoor HR++ glas een extra isolerende werking heeft.
  • Waar de term HR+++ glas dan voor staat. HR+++ glas is een glassoort die compleet anders is dan de bovengenoemde HR++. Het gaat dan ook om glas wat uit 3 panelen bestaat. Dit glas is echter niet zoals bij de andere glassoort uit twee panelen met gas ertussen, maar uit drie panelen die met elkaar verbonden zitten met een lasnaad. Tussen de panelen zit eveneens een UV werende folie waardoor er een extra isolerende werking van dit glas uitgaat. Dit glas is een stuk zwaarder dan de HR++ variant waardoor het niet voor ieder kozijn even geschikt is. HR+++ glas wordt nu vooral aan het bedrijfsleven verkocht omdat het materiaal inbraak werend is.

Waarom je niet zomaar in elk huis dubbel glas kan plaatsen

Op het moment dat je dubbel glas voor een huis gaat kopen kom je voor een restrictie te staan. Niet in elk huis kan zomaar dubbel glas worden aangebracht. Feit is namelijk dat dubbel glas meer ruimte inneemt dan enkel glas. Wanneer jij kozijnen hebt die ouder zijn en die voor enkel glas bestemd zijn moet je dus eerst aan de leverancier vragen of het glas wel zomaar inzetbaar is in een kozijn wat voor enkel glas bestemd is. In de meeste gevallen komt men dat eerst beoordelen alvorens je tot aanschaf kan overgaan. Daarnaast sta je voor het feit dat dubbel glas, en zeker HR+++ glas, behoorlijk zwaarder is dan enkel glas. Dat heeft als gevolg dat er een hogere belasting van de kozijnen plaatsvindt. Dit zal ertoe leiden dat je bijvoorbeeld in een kunststof kozijn niet zomaar een HR+++ raam kan laten plaatsen. Het kozijn zal dan van binnenuit verstevigd moeten worden en dit is niet altijd mogelijk.

Jouw subsidie bij dubbel glas

Dubbel glas kopen houdt in dat je een kostbare investering doet. We keken voor je naar de subsidies die er voor jou zijn wanneer je dubbel glas gaat kopen.

  • Lage BTW tarief bij dubbel glas. Omdat Dubbel glas een energie besparende maatregel aan je huis is krijg je van de overheid een subsidie op het plaatsen ervan. Die krijg je doordat er een lager BTW tarief wordt berekend voor dubbel glas. Je betaalt over het arbeidsloon het lage BTW tarief van 9 procent in plaats van het hoge BTW tarief van 21 procent.
  • Een beter energielabel wat voor voordeel zorgt. Door het plaatsen van dubbel glas in plaats van enkel glas krijgt jouw huis een beter energielabel. Dat is iets waar jij in eerste instantie van profiteert doordat je minder hoeft te stoken om je huis warm te krijgen. Een prettige bijkomstigheid is ook dat je door een beter energielabel voor je huis in aanmerking komt voor een overheidssubsidie. Je moet dit wel aanvragen nadat je het nieuwe energielabel hebt laten vastleggen door een gecertificeerd specialist. Je vraagt deze subsidie vervolgens zelf aan bij de rijksoverheid.

Kooptips: voordeel door offertes

Het grootste voordeel op dubbel glas behaal je nog door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Op die manier krijg je gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat levert je een voordeel op wat direct kan oplopen tot 20 procent. Vergelijk de offertes op de volgende punten:

  • De hoogte van de materiaalkosten
  • De hoogte van de kosten van gehuurd materieel
  • De hoogte van het arbeidsloon. Denk eraan dat deze kunnen worden doorberekend op basis van uurloon maar ook per vierkante meter werk.
  • De prijs moet altijd inclusief de BTW zijn.
  • De hoogte van de kilometerkosten. Kies een leverancier die uit je eigen omgeving komt om hierop te besparen.